Pentru a filma, camera este doar o parte dintr-o configuratie complexa. Cu cat sunt implicate mai multe accesorii, cu atat este necesara mai mult putere. Cum putem alimenta camerele Canon C200 sau C300 Mark II?

Baterii Canon

Atunci cand achizitionezi un Canon C200, camera vine cu un incarcator de baterie original, un adaptor AC si o baterie BP-A30. Aceasta asigura o perioada de operare de 2-3 ore iar varianta mai mare, Canon BP-A60, ofera pana la 4-5 ore. Problema apare atunci cand sunt sedinte lungi de filmare, de pana la 12 ore.

O parte dintre beneficiile folosirii bateriilor cu V-mount sunt:

  • in primul rand, la pretul unei baterii Canon BP-A30 poate fi achizitionata o baterie V-Mount ce ruleaza considerabil mai mult timp;
  • daca va hotarati sa schimbati camera la un moment dat, bateriile V-Mount pot fi in continuare folosite pentru a alimenta orice, de la un DSLR la o camera de cinematografie, nefiind atat de restrictive ca cele Canon;
  • sunt usor de inchiriat, ceea ce inseamna ca nu este necesar pentru deplasari pe distante lungi sa fie carate pe avion o multitudine de baterii de 98Wh;
  • poti folosi o baterie V-Mount pentru a alimenta un intreg sistem de camera cu o cutie de distributie sau o placa adaptoare prin intermediul porturilor D-tap. Totul poate fi incarcat, de la monitor extern la wireless follow focus sau panourile luminoase, plus telefoane mobile si alte dispozitive.

Hedbox Unix-1B4

Placa beneficiaza de 3 porturi D-Tap si este capabila sa ofere pana o putere de pana la 12V ~ 16.8V / 10A / 148W (Max) neregulata. In partea de sus a placii este un port USB (5V – 2.1A) iar in partea dreapta un cablu Lemo integrat. Produsele Hedbox (pastrand mostenirea RedPro) sunt de cea mai inalta calitate, cu un sistem V-Lock cu eliberare rapida facut din aluminiu.

Bebob Coco-15V III

The Bebob Coco-15V III este o cutie de distributie a puterii. Aceasta beneficiaza de 2 porturi Twist-D-Tap 12V (neregulate) 2,5 A. Aceste porturi sunt deosebite deoarece sunt reversibile, ceea ce inseamna ca poti itroduce cablul din orice directie, fara probleme. Dispozitivul mai are, printre altele, si 2 porturi USB 5V 1A, foarte utile pentru smartphone-uri sau accesorii ce sunt alimentate prin USB.

Cantareste 400 grame si este facuta din aluminiu. O clema (repozitionabila) pentru prinderea pe bare cu diametru de 15mm este de asemenea inclusa. Pentru a elimina golirea bateriei atunci cand configuratia de camera nu este folosita, placa are incorporat un buton de On/Off.

Wooden Camera WC Pro V-Mount for Canon C200, C200B, C300 MkII

Aceasta placa este o alternativa robusta la Bebob Coco-15V III. Produsa de Wooden Camera in colaborare cu Anton Bauer, WC Pro V-Mount beneficiaza de 3 porturi D-Tap si de un cablu Lemo integrat, cu lungime de 30 cm. Are o lumina rosie ce indica alimentarea si o siguranta digitala pentru situatiile in care utilizatorul introduce cablul D-Tap in directia gresita. Cu acest gen de placa este necesara adaugarea unei cheese plate daca se vrea montarea pe o bara cu diametru de 15 mm. Sunt multi poducatori care ofera asa ceva, inclusiv Wooden Camera.

Wooden Camera WC V-Mount Plate pentru Canon C200, C200B, C300 MkII

Aceasta versiune este putin mai ieftina decat cea “Pro” si are la baza o platforma IDX. Ofera 2 porturi D-Tap pentru accesorii si un cablu Lemo integrat, acesta avand lungimea de 30 cm. Ca si in cazul modelului de mai sus, este necesara o cheese plate pentru montarea pe rig.

Shape V-Mount Plate pentru Canon C200 si C300 Mark II

Modelul este similar cu cel Wooden Camera WC, insa vine numai cu un singur port D-Tap.

Interesat de oricare dintre produsele de mai sus? Contacteaza echipa noastra de specialisti pentru a afla mai multe detalii si pentru a primi cel mai bun pret.