Compania nipona a anuntat intr-o conferinta de presa la nivel mondial lansarea noului aparat full frame mirrorless 4K Sony a9, precum si a unui nou obiectiv G Master 100-400mm. Bazandu-se pe un senzor full frame CMOS 24.2 MP, a9 ofera trasaturi cerute de catre utilizatorii Sony precum si specificatii necesare pentru a concura cu aparatele de top ale Nikon si Canon.

Daca inainte era o problema viata scurta a bateriei in cazul aparatelor mirrorless, Sony a9 introduce o noua baterie cu o capacitate de peste doua ori mai mare comparativ cu cea a bateriilor seriei alpha actuale. Practic, asta inseamna peste 650 de cadre cu monitor LCD si aproximativ 120 de minute de filmare.

Obturatorul este silentios si fara vibratii, oferind o viteza de pana la 1/32,000 sec. Faptul ca nu face zgomot este un avantaj in special pentru fotografii de natura si pentru cei care fac parte din echipa unei productii video.

Fotografii specializati pe segmentele de stiri, sport si natura salbatica vor beneficia de rafalele fara blackout la 20fps, obtinand aproximativ 241 imagini RAW sau 362 imagini JPEG fara buffering si fara intreruperi pentru ecranul live view.

Capabilitatile de autofocalizare sunt extinse la 693 de puncte pentru detectarea fazei cu urmarire rapida. Stabilizarea interna este bazata pe un sistem cu 5 axe.

Acesta este primul aparat de fotografiat din seria Sony alpha care beneficiaza de interfata pentru carduri SD UHS-II, avand doua asemenea sloturi. Acest lucru permite, spre exemplu, inregistrare continuua sau separarea fisierelor JPEG si RAW sau a fisierelor video de cele foto. Transferul imaginilor este accelerat datorita portului Ethernet pentru transfer prin intermediul FTP.

Viewfinder-ul XGA OLED Tru-Finder este de doua ori mai luminos decat cel al a7R II si poate fi setat pentru 60 fps sau 120 fps. Sony a9 introduce un joystick destul de cerut de catre utilizatori, acesta permitand ajustarea punctelor de focalizare in diferite module de autofocalizare. Iar asta pe langa focalizarea cu ajutorul functiei de touch screen a ecranului LCD.

Camera poate filma full frame pana la rezolutii UHD la un maxim de 30fps cu scanare completa a imaginii de 6K oversampled la 4K. Ca si in cazul altor aparate full frame, inregistrarea video poate fi fie full frame, fie cropuit la Super 35mm. Filmarea se poate face in format XAVC-S pe 8 biti sau MPEG4 cu pana la 4:2:2 sampling de culoare. Segmentele UHD vor avea in continuare un sampling de culoare pe 4:2:0.

Noul obiectiv G Master 100-400 f/4.5-4.6 beneficiaza de E-Mount si face o pereche perfecta cu a9 datorita motorului dual de autofocalizare ideal pentru autofocalizarea rapida a aparatului. Atat a9 cat si G Master 100-400 sunt surprinzator de usoare si compacte. Aparatul cantareste numai 673 g (cu baterie si carduri de memorie), iar obiectivul are 1385 g.

Sony a9 va fi livrat incepand cu 25 mai iar obiectivul G Master incepand din luna iulie. Contacteaza echipa noastra de specialisti pentru a afla mai multe detalii si pentru a primi cel mai bun pret.