Netflix are o serie de reglementari destul de stricte in ceea ce priveste camerele si formatele ce pot fi folosite in cazul productiilor originale Netflix. Acestea presupun ca ARRI Alexa, ARRI Alexa Mini si ARRI Amira nu pot fi folosite pentru productii originale, numai Alexa 65 sau Alexa LF. De acum insa, la lista oficiala a fost adaugata ARRI Alexa Mini LF.

Printre specificatii se numara obligativitatea ca o camera sa aiba senzor 4K UHD (cu o latime egala sau mai mare de 3840 pixeli) si ca 90% din timpul total de rulare a unui program sa fie filmat pe o camera aprobata Netflix. Nivelul tine cont de materialul editat si nu de cel total, initial.

Singura exceptie de la regula de 90% se aplica pentru continutul non-fictiune, precum documentarele, unde pragurile sunt mai flexibile.

Nu toate camerele care indeplinesc specificatiile de mai sus sunt aprobate ca si camere primare, acestea fiind criteriile minime pentru ca o camera sa fie luata in considerare. Printre altele, conteaza si gama dinamica, forma senzorului, stabilitatea, compatibilitatea fluxului de lucru si asa mai departe.

Esti interesat de camerele de cinematografie ARRI? Contacteaza echipa noastra de specialisti pentru a afla mai multe detalii si pentru a primi cel mai bun pret, sau viziteaza magazinul online o-video.ro.