Atunci cand Atomos a lansat noul monitor/recorder Ninja V, a prezentat de asemenea pe piata si o noua interfata, AtomX, ce are ca scop extinderea plajei de capabilitati a seriei Ninja, in timp. Initial fusesera anuntate un modul Sync si unul NDI insa primul modul ce va putea fi achizitionat este AtomX SDI.

Tinand cont ca Ninja V beneficiaza doar de conectori HDMI 2.0, odata cu atasarea modulului AtomX SDI, monitorul/recorder obtine I/O la nivel profesional. Cei doi conectori BNC standard de 75 Ohm sunt denumiti A si B, nu In si Out. Motivul este faptul ca pot fi configurati la libera alegere a utilizatorului. De pilda, pot fi intrari SDI dual link, intrari SDI independente pentru comutare A/B sau unul dintre conectori poate fi folosit ca intrare si unul ca iesire in loop.

Modulul AtomX SDI sustine urmatoarele formate video: pana la 4K60p sau pana la 2K240p. Cele doua I/O 12G/6G/3G SDI independente sunt deosebit de flexibile, chiar daca, momentan, nu permit cross conversie (semnalul HDMI de pe intrare nu va fi transmis pe SDI. Totusi, este posibil ca un fisier deja inregistrat sa fie trimis simultan pe iesirile SDI si HDMI.

Inregistrarea din camera pe SDI (single sau dual link) poate fi facuta in formate Apple ProRes si Avid DNx, putand sustine gamele Log, HLG si Rec. 709. Exista de asemenea optiunea de a adauga un LUT imaginii inregistrare pentru o editare rapida atunci cand nu exista timp pentru post productie.

Noul modul Atomos AtomX SDI are dimensiunile unei baterii NP si se potriveste perfect intre Ninja V si bateria efectiva. Dispozitivul va putea fi achizitionat incepand cu luna mai 2019.

Interesat de produsele Atomos? Contacteaza echipa O-VIDEO pentru mai multe detalii si cele mai bune preturi sau viziteaza magazinul nostru online: o-video.ro.