A fost anuntata la Cinegear 2019 noua gama de monitoare/recordere pentru cinematografie Atomos NEON. Din aceasta fac parte un model HD, cu diagonala de 17 inci, si trei modele HDR 4K ,cu diagonale de 24 inci, 31 inci si respectiv 55 inci.

Seria Atomos NEON combina inregistrarea RAW cu tehnologia de display cinema pentru monitorizare si verificarea pe ecran a productiilor. Noile modele ofera procesare Dolby Vision in timp real pentru a permite vizualizare down-stream pe orice monitor sau TV ce accepta Dolby Vision. Rezultatul este un echipament ce inlocuieste computerul de pe platou si care fuzioneaza cu un ecosistem de monitoare de teren, salvand timp si permitand mai multe decizii pe inregistrare, playback, monitorizare si editare.

Cele 4 noi modele Atomos NEON pot fi sincronizate impreuna pentru a forma un ecosistem de monitoare de teren pentru productii pentru care este critica reprezentarea si pastrarea consistentei imagistice intre membrii echipei. Si toate pot fi controlate prin intermediul aplicatiei Atomos App.

Display-ul NEON este cel mai bun din clasa sa, cu 512 zone dinamice cu iluminare de tip backlight ce ofera o vizualizare in unghi de 180 grade, calibrata 4KDCI, cu procesare pe 10 biti si acoperire 100% DCI-P3. Raportul de culoare este 1,000,000:1, HDR-ready, pentru mentinerea expunerii.

Avand incorporate capabilitati de inregistrare 4Kp60/HDp240 Apple ProRes RAW, Atomos NEON permite o examinare rapida a continutului video captat si playout in timp real cu Dolby Vision.

Noile monitoare vor fi disponibile in curand in magazinul nostru online: o-video.ro.