Atomos si-a updatat cel mai accesibil monitor, Ninja V, pentru a inregistra in format RAW pe HDMI atat cu Nikon Z6, cat si cu Nikon Z7, chiar daca nu la acelasi nivel. Asta inseamna ca, la momentul actual, acesta este cel mai ieftin mod de a obtine RAW full-frame.

Dupa cum anunta Atomos, este pentru prima oara cand inregistrarea RAW este disponibila pe o camera full-frame cu stabilizare IBIS completa. ProRes RAW devine rapid standardul preferat al videografilor, fiind un mod deosebit de practic de a filma datorita eficientei si a timpului redus necesar pentru editare. Acest lucru nu este neaparat valabil si cu alte formate RAW.

Noul update le permite utilizatorilor sa inregistreze 4Kp24/25/30 UHD sau pana la 60p at 1080p rezolutie atat in format FX cat si DX. Nikon Z7 este putin mai limitat, cu inregistrare full-frame disponibila de pana la 1080p60, in timp ce 4K24/25/30 este restrictionat la formatul (cu crop) DX.

Update-ul de firmware AtomOS 10.2 pentru Ninja V ce va activa aceste capabilitati este disponibil deja. De retinut este insa faptul ca si camerele in sine au nevoie de un update de firmware, V2.20, si apoi de un drum la service, pentru ca optimizarea sa fie completa. Pentru cei care au achizitionat Z6 Filmmakers Kit sau Essential Movie Kit, update-ul camerei este gratuit.

Esti interesat de monitoarele/recordere Atomos? Contacteaza echipa O-VIDEO pentru mai multe detalii si cele mai bune preturi sau viziteaza magazinul nostru online: o-video.ro.