Atomos a primit de-a lungul anilor destule cereri pentru un monitor fara inregistrare. Compania in sfarsit a raspuns prin lansarea monitorului Atomos Shinobi, cu diagonala de 5.2 inci.

Noul Shinobi a fost gandit in special pentru vloggeri, producatori de continut pentru YouTube si fotografi care folosesc aparatul fara ecran de tip flip out sau doar vor un ecran mai mare cu performante mai bune in medii exterioare de filmare/fotografiere. Ceea ce aduce in plus Atomos Shinobi fata de Ninja V, cel mai apropiat model cu care poate fi comparat, este functia de imagine in oglinda, foarte utila atunci cand videograful se filmeaza singur.

Atomos Shinobi ofera o luminozitate de 1000 niti si ecran IPS uni-touch cu anti-reflexie si rezolutie full HD 1920 x 1080 /427ppi. Este capabil sa primeasca un semnal 4K si sa il redea in full HD prin intermediul intrarii HDMI. Din pacate, insa, Shinobi nu ofera si iesire HDMI.

Pentru a pastra greutatea si costurile monitorului reduse, a fost folosita o constructie din policarbonat ABS, spre deosebire de Ninja V care e facut din aluminiu. In principiu, Atomos Shinobi este un Ninja V fara inregistrare si cu doar cu 2-3 mici diferente in ceea ce priveste capabilitatile. La partea de greutate, Ninja V are 320g in timp ce Shinobi numai 200g.

Pe partea stanga, monitorul beneficiaza de o intrare HDMI 1.4 si o mufa pentru casti de 3.5mm, ideale pentru camerele care nu ofera asa ceva. Pe laterala dreapta este un slot de carduri SD pentru incarcarea de LUT-uri. Atomos Shinobi ii permite utilizatorului incarcarea a pana la 8 LUT-uri personalizate, in acelasi timp.

Pentru a pastra monitorul echilibrat pe camera, slotul pentru baterie este localizat pe mijlocul monitorului. Fara nevoia de a alimenta un recorder, Shinobi foloseste mai putina putere, ceea ce inseamna ca poate fi folosit timp mai indelungat la o singura incarcare a bateriei. Alimentarea se face cu baterii tip Sony NP-F.

Esti interesat de un monitor Atomos Shinobi? Contacteaza echipa O-Video sau viziteaza magazinul nostru online: o-video.ro.

Lasati-ne un mesaj!
Trimite