Printre noutatile lansate la Amsterdam cu ocazia IBC 2018 se numara si Sony HXR-NX200, care este un camcorder accesibil si compact, cu un senzor de 1 inci si tehnologie avansata de reproducere a culorii pentru o imagine superba la calitate 4K sau full HD. Camera ofera toate trasaturile profesionale de care ai nevoie, alaturi de un control manual ce include trei inele independentepentru controlul obiectivului si multe altele.

Senzorul de mari dimensiuni, 1 inci cu 20 megapixeli, ofera o imagine deosebita la calitate 4K (3840×2160) sau Full-HD la 50Mbps. Nuantele naturale ale pielii si o paleta larga de culori sunt redate in toata intensitatea lor, imaginea fiind realistica indiferent de setarile expunerii. Este camera perfecta pentru a filma evenimente live precum nunti, traninguri corporate, lansari de produs sau seminarii. Nou dezvoltata curba gamma a lui NX200 ofera o imagine vibranta, gata de distribuit din momentul exportului.

Senzorul de Exmor R CMOS 1 inci are dimensiunile aproximative ale unui cadru de film de 16mm si este de 7 ori mai mare decat 3 senzori de 1/4.7 combinati. Printre beneficiile majore ale unui senzor de mari dimensiuni se numara zgomotul redus si mai putin blur, ceea ce inseamna o imagine clara si stabila chiar si in situatii de iluminare redusa. In plus, un senzor mare inseamna un efect de bokeh mult mai frumos, cameramanul putand focaliza pe ceea ce doreste sa evidentieze cu un fundal defocusat intr-un echilibru perfect.

Pentru maximizarea capabilitatilor senzorului, HXR-NX200 este completata de un obiectiv fix wide-angle cu distanta focala de 29mm si zoom optic 12x face astfel incat chiar si cele mai extinse peisaje sa fie usor de captat, oferind in acelasi timp claritate si sharpness deosebite. Obiectivul face parte din seria G, de asemenea de la Sony.

O gama de filtre neutre (ND) incorporate include pozitii pentru clar, 1/4 (2 stopuri), 1/16 (4 stopuri) si 1/64 (6 topuri). Acestea ajuta la obtinerea tuturor avantajelor unei adancimi de camp superficiale chiar si la filmari in lumina zilei, fara a mai fi nevoie de adaugarea de filtre suplimentare. Pentru productii 4K sau full HD, tehnologia XAVC S ofera o calitate a imaginii uimitoare, dar si flexibilitate a fluxului de lucru si eficienta de stocare. Comparativ AVCHD, XAVC S capteaza mai multe detalii si mai putin zgomot datorita unui bitrate mai ridicat, fiind sustinut in acelasi timp de majoritatea editorilor non-liniari majori.

Nu in ultimul rand, NX200 ofera optiunea de a inregistra HD in AVCHD sau DV, facilitand integrarea continutului in workflow-urile existente.

Sony HXR-NX200 va fi, cel mai probabil, disponibil incepand din octombrie 2018. Contacteaza echipa O-VIDEO pentru mai multe detalii si cele mai bune preturi sau viziteaza magazinul nostru online: o-video.ro.