Asa cum era de asteptat, realitatea virtuala a fost in centrul multor discutii la editia din acest an a NAB Show.

Prin urmare nu este de mirare ca GoPro si-a prezentat noul Omni rig. Desi nu a fost singurul rig VR de la expozitie, in mod sigur a fost unul dintre cele care au atras cel mai mult atentia.

GoPro Omni rig este, in esenta, un cub pe care sunt montate 6 camere Hero Black ce asigura o acoperire completa de 360º. Compania sustine ca nivelul de sincronizare al pixelilor per unitate iar software-ul propriu face ca toate camerele sa se comporte ca una singura.

Interfata este de asemenea creata ca setarile si initializarea comenzii de start/stop sa se faca pentru un tot unitar.

Asa cum este de asteptat in cazul continutului sferic, o atentie desebita a trebuit acordata fluxului de lucru si editarii imaginilor rezultate. Prin urmare, utilizatorii au de ales si pot ramane intr-un sistem aproape complet GoPro, familiar celor care lucreaza in special cu camere de actiune.

Acest sistem include folosirea unui Omni Importer pentru preview, data management si interpretare, Autopano pentru optimizare, playerul GoPro VR pentru asigurare si, in final, publicarea pe site-ul GoPro VR.

Desigur, utilizatorii pot alege o ruta ceva mai puternica, pentru care compania a colaborat cu Adobe pentru a permite managementul unui video 360º la o rezolutie de pana la 8K prin intermediul Adobe Premiere Pro CC si Adobe After Effects CC.

GoPro specifica faptul ca Omni poate fi utilizat pentru a captura continut 8K si a extrage un semnal HD de livrare, ceea ce suna promitator.

Noul Omni rig poate fi pre-comandat, livrarile incepand din august 2016. Acesta va fi disponibil in doua variante: un dispozitiv de sine statator sau un pachet all-inclusive ce va putea fi folosit imediat, avand chiar si 6 carduri microSD de 32GB si tot atatea cititoare de carduri.

Contacteaza echipa noastra de specialisti pentru a afla mai multe detalii si pentru a primi cel mai bun pret.

Lasati-ne un mesaj!
Trimite