Hawk-Woods a lansat o placa adaptoare Mini V-Lok cu montare pe camera pentru camerele Sony PXW-FS5 si FS5 II: Hawk-Woods VLM-FS5. Aceste placi permit folosirea noilor acumulatori Mini V-Lok, acumulatori care ofera aceeasi capacitate de incarcare ca si variantele originale, insa intr-un design mult mai compact.

Placile VLM-FS5 se potrivesc perfect in porturile de baterii de pe camcorderele Sony FS5 printr-un slot de baterie BPU mecanic si se conecteaza la camera prin intermediul unui cablu Sony EX (de tip “flying lead”) fix. In plus, adaptorul ofera doua porturi de 12V pentru alimentarea altor accesorii de pana la 6A.

De notat este faptul ca portul de Ethernet va fi blocat, ceea ce inseamna ca utilizatorul ar putea dori sa utilizeze conectori in unghi drept pe cablul XLR atunci cand este folosit portul Mic 1.

Hawk-Woods Mini V-Lok sunt baterii profesionale usoare, de mici dimensiuni, parte a gamei lor V-Lok. Fiind la momentul actual cea mai mica baterie de acest tip din lume, Mini V-Lok se potriveste confortabil in palma mainii. Este flight-safe si vine disponibila in trei variante: VL-M50 (50Wh),VL-M100 (98Wh) si VL-M150 (150Wh), fiind capabila sa alimenteze camere, monitoare, lampi si alte tipuri de echipamente dedicate segmentului de broadcast.

Atunci cand este folosita alaturi de un adaptor optional dual, cu schimbare la cald (de tip hot-swappable), o baterie Mini V-Lok poate asigura o putere de pana la 300Wh – dubla fata de o baterie V-Lok standard – intr-o configuratie ce este doar cu putin mai mare decat bateria initiala.