Cu ocazia NAB 2019, Sony a anuntat o serie de lansari pentru prima jumatate a acestui an, printre acestea numarandu-se cateva modele noi de microfoane wireless. Noua serie Sony UWP-D a fost dezvoltata pentru a imbunatati capabilitatile audio ale camcorderelor XDCAM precum PXW-Z280 si PXW-Z190.

Deoarece receptorul foloseste un MI shoe cu interfata audio digitala, poate comunica si poate fi alimentat de la camerele compatibile. Nu numai ca semnalele audio pot fi trecute direct prin MI shoe, astfel incat nu mai este nevoie de cabluri, insa atunci cand se foloseste o camera compatibila, operatorul va putea vedea informatiile privind microfonul pe viewfinder.

Noul transmitator Sony UWP-D este cu aproximativ 20% mai mic decat modelul precedent iar dimensiunile dispozitivului MI shoe de pe receptor au fost de asemenea reduse.

O noua functie a seriei de microfoane wireless este butonul de NFC Sync. Acesta ii permite utilizatorului sa sincronizeze foarte rapid transmitatorul si receptorul fara a naviga prin meniuri.

Seria de microfoane wireless UWP-D va fi formata dintr-un receptor, un transmitator de tip lavaliera, microfon de mana cu capsula uni-directionala si un transmitator de tip Plug-On cu alimentare Phantom de 48V. Inca nu se stie daca va fi disponibil si un receptor dual.

Sony deja are o gama extinsa de microfoane wireless UWP. Noile versiuni ofera multe dintre capabilitatile apreciate la modelele existente, adaugand designul compact. Trebuie insa retinut faptul ca, cel putin la inceput, functionalitatile avansate ale interfetei MI vor functiona numai pentru PXW-Z280 si PXW-Z190.

Este preconizat ca livrarile sa inceapa in vara lui 2019. Contacteaza echipa O-VIDEO pentru mai multe detalii si cele mai bune preturi sau viziteaza magazinul nostru online: o-video.ro.