Selectarea unui microfon cu fir si sau a unuia fara pentru o aplicatie anume nu mai tine de calitatea sunetului, ci de un grup de factori ce ar trebui luati in considerare de catre utilizator inainte sa faca o alegere.

Ca in cazul majoritatii echipamentelor audio profesionale, sunt avantaje si dezavantaje atat in cazul sistemelor cu fir cat si fara fir, prin urmare decizia ar trebui sa tina cont de specificatiile proiectului.

Unul dintre cele mai des intalnite considerente, desigur, este reducerea numarului de cabluri, insa sunt si aspecte mai profunde ce merita luate in calcul.

Unul dintre cele mai importante este costul. Un microfon wireless cu un singur canal poate costa de la 3 la 10 ori mai mult ca echivalentul sau cu fir.

Alte considerente:

  • microfonul wireless se va afla constant in pozitie stationara?
  • comentatorul/ prezentatorul/ artistul va avea nevoie sa se miste fara limitarile unui cablu XLR?
  • se stie ce gama de frecvente este recomandata pentru locatia sau locatiile in care va fi folosit microfonul?
  • va fi intotdeauna prezent cineva specializat, capabil sa sincronizeze transmitatorul cu receptorul?
  • este dispus utilizatorul sa aiba de-a face cu baterii reincarcabile?
  • ce sistem este mai potrivit: microfon de mana, lavaliera sau set de casti cu microfon?

Dupa cum am mentionat la inceput, calitatea audio nu se numara printre problemele luate in calcul, desi multi inca mai cred ca un microfon wireless nu poate suna la fel de bine ca unul pe cablu. Insa microfoanele digital wireless moderne ofera o acuratete ridicata si o calitate de incredere.

Prin urmare, probabil una dintre cele mai mari probleme ramase este simplitatea si usurinta de utilizare a sistemelor. In cazul in care cablurile nu sunt o problema, microfoanele cu fir sunt usor de folosit iar utilizatorii nu trebuie sa isi faca griji pentru selectarea frecventelor sau viata bateriei.

In plus, dureaza destul de putin detectarea unei probleme deoarece nu sunt prea multe lucruri care risca sa mearga prost iar majoritatea se reduc la cablul microfonului. Folosind cabluri si conectori de cea mai buna calitate, se reduc considerabil pana si aceste inconveninete. Prin urmare, microfoanele cu fir salveaza bani si reduc numarul posibilelor complicatii.

Prin urmare, atunci cand ai nevoie sa te bazezi complet pe microfonul din dotare, cel cu fir este alegerea ideala. Insa, daca ai fondurile necesare, tehnicieni buni si nevoia libertatii de miscare fara cabluri, microfoanele wireless sunt neintrecute in privinta calitatii sunetului.

Contacteaza echipa noastra de specialisti pentru a afla mai multe detalii si pentru a primi cele mai bune preturi.