Sony a dezvaluit la NAB in Las Vegas, pe langa noul FS5 II, si camerele 4K 4:2:2 cu procesare pe 10 biti PXW-Z280 si PXW-Z190. Acestea ar fi primele camcordere de mana cu senzor de imagine 4K cu 3 cipuri Exmor R CMOS de tip 1/2″, in timp ce PXW-Z190 foloseste 3 senzori CMOS de tip 1/3″.

Sony PXW-Z280 este perfect pentru reportaje, documentare pe cont propriu si evenimente. Camera este dotata cu un nou senzor Exmor R CMOS 4K, cel mai sus mentionat, si are capabilitatea de a capta continut 4K de pana la 60p, totul in codec 4:2:2 pe 10 biti. Poate inregistra in format XAVC Intra/Long, MPEG HD422/MPEG HD si DVCAM pe carduri SxS sau SD.

O alta trasatura demna de mentionat este capacitatea de a inregistra 4K/HD simultan (4K + MPEG HD422). Asta le permite utilizatorilor sa trimita materialul HD pentru stiri, sa zicem, timp in care continua sa inregistreze la calitate inalta. In plus, camera are iesire 12G-SDI, ceea ce este in sine o trasatura impresionanta pentru un camcorder.

Sony PXW-Z280 include de asemenea un sistem ND electronic variabil, acelasi care se regaseste pe camcorderele FS5 si FS7 Mark II. Pentru cei ce isi doresc control manual, Z280 nu dezamageste. Are 3 inele independente pentru focalizare, iris si zoom, astfel incat totul poate fi controlat manual. Camera vine echipata si cu un zoom 17x si cu un sistem avansat de recunoastere faciala AF.

In ceea ce priveste partea audio, PXW-Z280 poate inregistra pe 4 canale audio, cu un control independent al volumului. Aceste capabilitati le are datorita celor doua intrari XLR, precum si al unui Dual MI Shoe. Adaptorul dual permite montarea receptorului wireless cu doua canale URX-P03D pentru doua microfoane Sony compatibile.

Sony PXW-Z280 ar urma sa apara pe piata incepand cu iulie 2018. Pentru mai multe detalii contacteaza echipa noastra sau viziteaza magazinul nostru online: o-video.ro.