Sony a anuntat doua noi obiective E-Mount, compatibile full-frame. Acestea sunt un zoom, Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSS, si impresionantul Sony FE 600mm f/4 GM OSS, ambele ideale pentru stiri, sport sau documentare in salbaticie.

Sony FE 200-600mm F/5.6-6.3 G OSS este compatibil cu teleconvertoarele Sony de 1.4x si 2.0x. Cu teleconvertorul de 1.4x utilizatorul obtine echivalentul unui obiectiv zoom de 280-840mm F/9 – la distanta maxima. Cu teleconvertorul de 2.0x se obtine un obiectiv ultra telefoto de 400-1200mm F/13. Distanta minima pentru focalizare este de 2.4 m.

In ceea ce priveste designul, obiectivele au cate 17 elemente in 24 de grupuri si beneficiaza de un obturator cu 11 lamele si deschidere circulara. De asemenea, sunt 5 elemente de sticla ED (cu dispersie deosebit de joasa) si o lentila asferica.

In plus, lentilele sunt protejate prin tehnica de coating folosind tehnologia brevetata de Sony, Nano AR. Toate aceastea ajuta la reducerea aberatiilor cromoatice, a reflexiilor si a efectelor precum cele de glare sau ghosting. Nu in ultimul rand, pe elementul frontal s-a aplicat un strat de fluor pentru o rezistenta sporita la murdarie si amprente. Filtrul din fata are diametrul de 95mm.

Acest model face parte din seria G, ceea ce inseamna din start ca este rezistent la praf si la umezeala, precum si ca beneficiaza de sistem de autofocalizare Direct Drive SSM si de tehnologia de stabilizare a imaginii Optical SteadyShot cu trei module incorporate, pentru ca utilizatorul sa aleaga exact ce i se potriveste. Greutatea obiectivului este de 2.12 kg.

Cel mai mare obiectiv din gama era, pana acum, Sony FE 400 mm F/2.8 GM OSS. Noul obiectiv Sony FE 600mm F/4 GM OSS ocupa acum locul de frunte. Iar daca utilizatorul are nevoie de o acoperire si mai mare, modelul este de asemenea compatibil cu teleconvertoarele Sony de 1.4x si 2.0x.

Obiectivul are 24 de elemente in 18 grupuri si o diafragma cu 11 lamele. Pentru a reduce aberatiile cromatice, au fost folosite trei elemente de fluorit si un XA (element asferic extrem). In plus, exista doua elemente ED si partea de coating Nano AR, ca si in cazul obiectivului de 200-600mm, pentru a reduce efectele nedorite de flare, ghosting etc. De mentionat ar mai fi si slotul de filtre amplasat in partea din spate a obiectivului, acesta acceptand filtre de 40.5mm.

Esti interesat de obiectivele Sony? Contacteaza echipa noastra pentru cele mai bune preturi si mai multe detalii sau viziteaza magazinul online o-video.ro.