Blackmagic Design a anuntat un nou model de camera cu capabilitati impresionante pentru rezolutii si frame rate: URSA Mini Pro 12K. Camera arata similar cu URSA Mini Pro, insa incorporeaza un senzor Super 35 12K de 12.288 x 6480, cu o gama dinamica de 14 stopuri. Noul model a fost dezvoltat pentru productii high-end si vine cu montura PL, insa va fi disponibila si montura EF.

De ce este nevoie de o rezolutie atat de mare? Noua camera URSA Mini Pro este gandita pentru a livra continut 8K, oferindu-i in acelasi timp utilizatorului posibilitatea de a face reframing si pentru stabilizarea imaginii.

Camera filmeaza cu pana la 60fps in 12K. Noul senzor de 80 megapixeli per frame vine de asemenea cu o noua stiinta de culoare si include Blackmagic RAW. Noua stiinta de culoare este generatia a 5-a si asigura o redare mai buna a culorilor pentru nuante de piele mai placute precum si pentru o captare mai buna a culorilor foarte saturate, precum in cazul reclamelor din neon sau a stopurilor de masina in scene cu contrast ridicat.

Stiinta de culoare generatia a 5-a implica o procesare complexa a imaginii Blackmagic RAW, cu informatii despre culoare si gama dinamica pastrate via matadata pentru a fi folosite in faza de post productie. De mentionat ar fi faptul ca tehnologia este compatibila cu toate fisierele Blackmagic RAW filmate anterior.

Camera poate fi folosita pentru a filma la 60fps in 12K, , 110fps in 8K si pana la 220fps in 4K Super 16. URSA Mini Pro 12K beneficiaza de montura interschimbabila PL, precum si de filtre ND incorporate, inregistrare pe carduri UHS-II SD si CFast dual, precum si de port SuperSpeed USB‑C. DaVinci Resolve Studio este inclus.

Livrarile pentru Blackmagic URSA Mini Pro 12K vor incepe cel mai probabil la final de iulie 2020. Contacteaza echipa O-VIDEO pentru mai multe detalii sau viziteaza magazinul nostru online pentru cele mai bune preturi: o-video.ro.