Daca ai cumparat sau ai de gand sa achizitionezi un Sony PXW-FX9, Shape a lansat o gama generoasa de accesorii pentru noua camera de cinematografie. In aceasta sunt incluse de la monturi simple pana la sisteme conplete de matte box, follow focusuri si asa mai departe. Toate accesoriile sunt compatibile unele cu altele, formand astfel un ecosistem usor de configurat si de personalizat.

Printre cele mai importante noutati este un sistem de tip Camera Cage care ofera o cheese plate in partea de sus, side rail si baseplate. Sony FX9 se monteaza pe cage folosind gaurile cu infiletare ale celor doua placi: cheese plate si baseplate.

Sistemul de cage are incorporate gauri pentru infiletare de 1/4″-20 si 3/8″-16 de tip ARRI precum si rozete ARRI pentru manere sau alte extensii suplimentare.

Shape Baseplate FX9 a fost dezvoltata sa se potriveasca centrului optic al lui Sony FX9. Sistemul de bracket cu magnet ii permite utilizatorului sa roteasca baseplate-ul spre stanga pentru un acces usor la suruburile camerei. Configuratia a fost dezvoltata cu doua rozete ARRI standard pentru montarea manerelor si a accesoriilor.

Placa adaptoare cu eliberare rapida este compatibila cu majoritatea placilor de trepied VCT. In plus, are suprafete de cauciuc in partea de sus a placii pentru protejarea camerei. Doua blocuri cu bare de 15 mm pot fi fixate pe baseplate, in fata si in spate, permitand instalarea mai multor accesorii de camera. Levierele de siguranta la desfacere sunt construite in asa fel incat sa aplice presiunea optima asupra barelor.

Capitonarea suportului pentru umar are grosimea ideala pentru un maxim de confort si este facuta din gel si material anti-derapant. In plus, baseplate-ul a fost creat cu o zona sofisticata pentru stocarea inbusilor. Suportul de umar beneficiaza de gauri cu filet de 1/4-20 si 3/8-16 permitand ca suruburi in plus sa fie stocate.

Printre alte accesorii notabile din aceasta gama dedicata Sony FX9 se numara: Remote Extension Kit; Top Plate; Push-Button View Finder Mount; Lightweight Baseplate cu bare de 15mm; Shoulder Mount; kit de Cage cu baseplate, maner & montura EVF; Pro Shoulder Rig Kit.

Esti interesat de accesoriile pentru camere video profesionale Shape? Contacteaza echipa O-VIDEO pentru mai multe detalii sau viziteaza magazinul nostru online pentru cele mai bune preturi: o-video.ro.