Compania nipona a anuntat ca noile camcorderele 4K HDR Sony HXR-NX80 si PXW-Z90 vor primi capabilitati aditionale pentru live streaming prin intermediul unui upgrade gratuit de firmware.

Cu tehnologia Simple Live Streaming, HXR-NX80 si PXW-Z90 au nevoie doar de o conexiune Wi-Fi. Utilizatorii vor putea astfel sa faca live streaming si upload pe platformele de socializare si pe site-urile majore de video sharing.

Cu dezvoltarea continua si cresterea in popularitate a retelelor de social media, nu este de mirare ca producatorii de camere incearca sa ofere solutii cat mai simple pentru propagarea online a continutului video. Sony propunea pana acum pentru live streaming folosirea combinatiei dintre un switcher-ul multi-camera Sony MCX-500 si telecomanda RM-30BP, insa noul update face lucrurile si mai usoare pentru cele doua camcordere profesionale.

Daca utilizatorul doreste sa extinda capabilitatile de live streaming prin utilizarea mai multor camere video HXR-NX80 si/sau PXW-Z90, acesta poate conecta camerele la MCX-500 prin SDI sau HDMI. Configuratia permite live stream pe platformele de social media cu trasaturi utile precum tally, titluri si tranzitii.

Sony HXR-NX80 este un camcorder NXCAM ce beneficiaza de un senzor CMOS Exmor RS de 1 inch cu inregistrare in format XAVC S, cu Fast Hybrid AF si workflow de tip Instant HDR. In ciuda dimensiunilor, camera se incadreaza in segmentul pro, nu consumer, si ofera calitate 4K, trasaturi profesionale avansate, precum auto focalizare de inalta viteza, HDR, super slow motion de pana la 960fps si streaming la 2.4GHz.

Pe langa sistemul Fast Hybrid AF incorporat, Sony HXR-NX80 are functie de detectare a fetei si tehnologie de blocare a auto focalizarii pe un subiect sau obiect ales de catre operator, pentru ca filmarea scenelor in miscare sa fie usoara si precisa.

Sony PXW-Z90 ofera captura la calitate 4K, insa nu se opreste aici, capabilitati demne de mentionat fiind autofocalizarea si conectivitatea de exceptie. Functia de autofocalizare foloseste tehnologii avansate, reusind sa mentina focusul pe subiect chiar si atunci cand apar alte obiecte in prim plan.

Operatorul isi poate alege punctul de focalizare prin atingerea ecranului, precum si un rack focus prin atingerea mai multor puncte de pe ecran. De asemenea, utilizatorul poate alege daca focalizarea se face pe majoritatea incadrarii (wide), in centru sau cu un punct de focalizare flexibil. In plus, poate alege cat de rapid se face focalizarea.

Upgrade-ul este asteptat la finalul anului 2019.

Esti interesat de camerele video Sony? Contacteaza echipa noastra de specialisti pentru a afla mai multe detalii si pentru a primi cel mai bun pret, sau viziteaza magazinul online o-video.ro.