Sony a prezentat cea mai noua linie de SSD-uri mini compatibile cu modulele AtomX. Gama va include trei modele, cu o capacitate de 500GB, 1TB si 2TB, ce sunt special dezvoltate sa se potriveasca perfect monitoarelor/recordere Atomos Ninja V.

Noul monitor Atomos Ninja V este un dispozitiv relativ mic, ceea ce inseamna ca SSD-urile de dimensiuni normale, desi functioneaza perfect, vor iesi in afara ramei. Pana acum Angelbird oferea o serie de SSD-uri mini potrivite pentru AtomX, insa de acum intra in joc si Sony. Spre deosebire de Angelbird, Sony ofera si capacitatea de 2TB pentru noile SSD-uri mini.

Cele trei modele impartasesc, in afara de capacitate, aceleasi caracteristici: viteza de citire de pana la 550MB/s si viteza de scriere de pana la 500MB/s, o dimensiuni de 80.0 x 75.5 x 7.8mm si o greutate de numai 88g. SSD-urile pot fi conectate la Atomos prin intermediul SATA 3 (6Gbps).

Toate codecurile disponibile pe produsele Atomos sunt suportate de noile mini SSD-uri. Conform Atomos, noile dispozitive Sony (alaturi de drive-urile Angelbird SSDmini si toate celelalte dispozitive certificate) sunt capabile sa proceseze pe 10 biti ProRes RAW HQ @ 4K 50/60p sau ProRes HQ / DNxHR @ 4Kp60 / 2K 240p.

Unul dintre avantajele majore ale noilor drivere este faptul ca se potrivesc perfect in sloturile monitoarelor/recordere Ninja V fara a face compromisuri la capacitate sau viteza. In schimb, asta se poate transforma intr-un dezavantaj atunci cand sunt folosite pe dispozitive de dimensiuni mai mari, precum monitoarele Atomos Sumo 19, fiind pur si simplu prea scurte. Pentru a le folosi in cazuri d-astea, se poate rezolva adaugand un adaptor special Atomos SSDmini. Este bine de luat in calcul atunci cand workflow-ul presupune schimbarea deasa intre dispozitive.

Pentru mai multe detalii si cele mai bune preturi, contactati echipa O-VIDEO sau vizitati magazinul nostru online: o-video.ro.