Sony continua lansarile din aceasta perioada cu noul obiectiv 24mm F/1.4 G Master Prime. Aceste beneficiaza de un nou design optic format din 10 grupuri cu 13 elemente, incorporand doua elemente XA (extrem de asferice) si trei elemente ED (de dispersie foarte joasa). Cele doua elemente XA suprima intr-un mod foarte eficient efectul de sagittal flare, astfel incat sursele de lumina sa fie reproduse cu acuratete.

Pentru a reduce efectele de flare si ghosting, Sony a recurs la aplicarea tehnologie de imbracare a lentilelor intr-o pelicula Nano AR.

Interesant este faptul ca obiectivul cantareste numai 445 grame si are o dimensiune de 75.4 mm x 92.4 mm cu un filet frontal de φ67 mm. Comparativ cu alte obiective de 24mm f/1.4, noul model Sony este cu aproximativ 30% mai usor. Mai exact, Canon 24mm f/1.4L II USM are 650g, Nikon 24mm f/1.4G ED cantareste 620g iar Sigma 24mm f/1.4 DG SM Art pentru camerele Sony E are 665g.

Diferenta de greutate va fi un mare avantaj pentru fotografii de teren, pentru care conteaza fiecare gram in minus in calatorii. In ceea ce priveste obiectivul in sine, noul G Master Prime are un inel de focalizare de mari dimensiuni pentru o manevrare usoara, buton de comutare AF/MF, buton personalizabil de focus hold si un inel de deschidere pentru modificari fine ale diafragmei.

Sony 24mm F/1.4 G Master Prime va intra pe piata incepand din luna octombrie 2018. Contacteaza echipa O-VIDEO pentru mai multe detalii si cele mai bune preturi sau viziteaza magazinul nostru online: o-video.ro.