Pe masura ce apar pe piata camere capabile de frame rate tot mai ridicat si captura 4K, tehnologia cardurilor de memorie trebuie sa avanseze de asemenea pentru ca utilizatorii sa beneficieze la maxim de toate optiunile. Exact asta incearca sa faca noile carduri Sony SF-G cu viteze de 300MB/sec.

Compania nipona anunta noua serie de carduri SD Sony SF-G, serie ce face parte din clasa UHS-11, beneficiind de viteze de scriere de pana la 299MB pe secunda si viteze de citire de pana la 300MB pe secunda pentru transfer de fisiere.

Prin comparatie, cardul SanDisk Extreme Pro UHS-11, unul dintre cele mai apreciate in ultimii ani, are o viteza de scriere de 250MB/s si o viteza de citire de 280MB/s.

Este bine de mentionat faptul ca vitezele de transfer variaza in functie de dispozitivul gazda, de sistemul de operare si de conditiile de utilizare, ceea ce inseamna ca specificatiile producatorului nu sunt litera de lege, insa ne pot da o idee destul de buna privind abilitatile unui card.

Prin urmare, comparand obiectiv, noile carduri de la Sony promit cele mai bune performante din clasa pentru DSLR-uri de ultima generatie si aparate foto mirrorless. Viteza de scriere in acest caz este esentiala pentru a obtine in succesiune rapida imagini de inalta rezolutie, precum RAW si JPEG, precum si pentru a sustine capura video la calitate 4K.

Pentru a preveni scaderea vitezei in scrierea datelor dupa repetarea fotografierii in rafale, Sony a dezvoltat un algoritm dedicat.

Cardurile Sony SF-G vor fi disponibile in capacitati de 32GB, 64GB sau 128GB, incepand din luna martie, si vor putea fi folosite impreuna cu noile cititoare de carduri pe care compania le va lansa in aprilie.

Sony MRW-S1 are un port A standard SuperSpeed USB (USB3.1 Gen.1) pentru conexiune la PC fara cabluri, astfel incat fisierele sa fie copiate mai rapid decat ar fi prin intermediul unui slot SD pe computer.

Este bine de stiut ca exista un software ce poate fi descarcat gratuit pentru recuperarea fisierelor astfel incat sa poata fi recuperate fotografii si filmulete, inclusiv imagini in format RAW si fisiere video 4K XAVC-S.

Contacteaza echipa noastra de specialisti pentru a afla mai multe detalii si pentru a primi cel mai bun pret.