Blackmagic Design a anuntat la Cine Gear 2019 un nou model Teranex Mini, cu capabilitati 8K si complet compatibil cu noile monitoare Apple XDR, permitand astfel sa fie folosite ca dispozitive de referinta pentru culoare. Noul model, Teranex Mini de la SDI la DisplayPort 8K, beneficiaza de overlay dual pe ecran pentru grafice, HDR, LUT-uri 3D, precum si de calibrare pentru monitor.

Blackmagic a dezvoltat acest dispozitiv pentru ca utilizatorii sa profite la maxim de noile generatii de monitoare, precum Pro Display XDR de la Apple.

Noul model poate folosi sisteme de calibrare de la alti producatori pentru a alinia afisaje conectate, precum SpectraCal C6, X-Rite i1 si Klein K10-A. Atunci cand sunt conectate la Teranex, acestea vor genera automat semnale de test pentru a ajuta la calibrare. Cele doua grafice de pe ecran pot arata referintele oferite waveform, parade, vectorscop si histograma.

Conectivitatea include Quad Link 12G-SDI pentru orice format, de la HD la 8K, si doua conexiuni DisplayPort. Noul Teranex Mini beneficiaza de un scaler incorporat pentru a scala semnalul video de intrare la rezolutia nativa a monitorului la care este conectat.

Blackmagic Design Teranex Mini de la SDI la DisplayPort 8K va incepe sa fie livrat, cel mai probabil, in luna octombrie. Viziteaza magazinul online o-video.ro pentru mai multe detalii si cele mai bune preturi.